Och så var det äntligen dags för säsongens andra match och hemmapremiär på "Sorkavallen"! Till denna match hade vi fått en del återbud och vi hade för dagen en liten trupp med endast två avbytare men detta skulle visa sig vara av mindre betydelse, dagens trupp var följande:

.            "Rille"     Viktor J

"Nesa "         Alex B             Alex N

.                      Joel

Avbytare: Mange, Johan P

Dagens match var ett stort uppsving jämfört med seriepremiären! Vi inledde inspirerat och spelade med fart både på boll och löpningar vilket gav resultat tidigt i matchen. 1-0 kom redan i den 20:e minuten genom Carl-Alexander Dan Bertilsson (ja det är så han heter) på en nick(!) över målvakten och våra mål trillade sedan in i ett jämnt tempo med ca 10-15 minuters mellanrum. 2-0 gjordes av Alexander Nilsson, även mer känd som Rugby-Alex, på ett distinkt skott i 30:e minuten och det kunde och borde ha kommit fler mål från denne man som under hela matchen var giftig med sina löpningar. 3-0 kom någon minut innan halvtidsvilan efter en fin variant(?) på ett inkast som nyförvärvet Viktor Jönsson sedan kunde bomba in från straffområdeslinjen och vi kunde gå till vila med en stabil ledning som kunde varit ännu större.

Vi startade andra halvlek som vi hade spelat under den första med hög press på deras darriga backlinje och fortsatte skapa farliga lägen. Tio minuter in i andra halvlek fick vi en straff (kommer ej ihåg vem som drogs ner) men vet att den sattes säkert i mål av Joel Isendahl som någon dag tidigare kommit tillbaks från Las Vegas och det märktes att han hade vilat sig i form och var spelsugen. Detta var precis som för Viktor även Joels första mål i tävlingssammanhang i skeppets tröja!
I mitten av andra halvlek tappade vi lite fokus och tempo vilket gjorde att vi inte ägde boll på samma sätt utan fick jaga den istället. Under denna period så reducerade HFFC till 4-1 på "Ponna" (som gjorde sin första match på ca 15 år som målvakt) som i övrigt inte hade så mycket att göra i mål under en match som vi dominerade och segersiffrorna kunde ha varit större. Fortsätter vi spela på detta sätt så kommer vi att bli svårslagna under säsongen och det ser mycket bra ut inför fortsättningen!

Matchens skepp:
- Joel
- Alex B
- Oskar J

Noterbart:
Nästintill alla våra nyförvärv fanns med i denna match.
Matchlott med resultat 3-0, 3-3 vinner 500 kr!
Publiksiffran på säsongens första hemmamatch uppgick till ca 20 pers(!).

Strömsborgs IF vs Skepparslövs IF

Seriepremiär!
Då var det äntligen dags för start av säsongen 2012 och premiären spelas mot Strömsborgs IF. Truppen till premiären ser ut som följer:

.                   Johan P

Sipola    Oskar J   Emil    Roger

.           Viktor J   Alex B

Rille            Nesa             Sonny

.                 Alex N

Avbytare: Ville, Seth, Mange, Oskar W

Några dagar innan avspark så bestämdes det att matchen skulle spelas på konstgräset i Killeberg och det skulle ha kunnat gynna vårt spel men då det ca 40 minuter innan matchstart haglade och det la sig ett tjockt istäcke över planen så försvann denna fördel. Underlaget gjorde bolltempot långsamt och vi hade svårt att få fart på vårt spel och istället kunde motståndarna dra fördel av detta då de till stor del bestod av välväxta men något långsamma karlar som förmodligen inte hängt med på ett "normalt" underlag.
I första halvlek så skapade vi ett antal farliga lägen på våra omställningar säsongens första mål och 0-1 gjordes genom Sonny som påpassligt såg att målvakten var märkligt placerad och på långt avstånd kunde lyfta bollen i mål, mycket vackert!
I andra halvlek så blev det än mer kamp och tuffa dueller och det blev många svårbedömda situationer och grinigt i båda lagen. Att vi i kombination med detta hamnade alldeles för långt ifrån motståndarna i försvarsspelet gjorde att vi drog på oss flera onödiga frisparkar och en av dessa resulterade i att motståndarna kunde göra 1-1 vilket också blev slutresultatet.
Premiärmatchen bjöd inte på något bländande spel från något av lagen utan det var just vad man kan förvänta sig av en premiär, en hel del felpass, svårt med positionsspelet stundtals men det fanns också vissa ljuspunkter där vi visar upp snabba omställningar och skapar chanser och på slutet har vi ett bra tryck på motståndarna utan att kunna få in bollen.

- Rugby-Alex
- Nesa
- Sonny

Noterbart:
I säsongens första omgång så var det endast ett(!) lag som lyckades ta tre poäng!
Innehavaren (Joel Isendahl) till matchlotten med resultatet 0-1, 1-1 gratuleras till 500 kr!

PS. förstår ej varför det inte blir ordning i uppställningen, är det någon som vet hur man löser detta så får ni gärna säga till :)