Skeppet

-SEGLA MED SKEPPARSLÖVS IF

Rikard Hallqvist

Kategori: Truppen 2012



Namn: Rikard Hallqvist
Smeknamn: "Rille"
Bor: Vinslöv
Yrke: Lärare
Fritidssysslor: Löpning
Längd: 185
Vikt: 63
Skostorlek: 43
Position på planen: Mittfältare
Styrkor: Arbetskapacitet, spelförståelse
Svagheter: Närkamper
Säsonger i Skepparslöv: 4 gjorda och inne på femte
Övriga klubbar: Vilans BoIF, Wä IF, Arlövs BI, Kristianstads FF, Fjälkestad IF
Bästa fotbollsminne/ meriter:
Personligt citat/ motto:
Gör inget idag som kan vänta till imorgon

Favoriter
Dryck:
Coca-cola
Mat: Skräpmat
Musik: Trubaduren Salmi
Film: Blådårar 1 och 2
Fotbollsspelare: Zlatan
Fotbollslag: Malmö FF
Resmål: Zürich

Snabba val
Sommar -
Vinter
Hemmakväll -
Utekväll
Premier league - La Liga - Serie A - Allsvenskan
Dator - Tv - Bok
Hund -
Katt

Säsongen 2012
Tabellplacering:
1
Nyckelspelare: Joel Isendahl
Vem plockar flest poäng i "Skeppsligan"? Joel Isendahl

Tränarens kommentar: Först ut i presentationen är förra säsongens kapten Rikard. Han var en av de mest löpstarka i truppen förra året och är förmodligen det även i år då han är en sån som går ut och löper 2-3 mil om han inte har nåt att göra. Har flera säsonger i rad varit en av de viktigaste spelarna i "Skeppet" med sitt hårda jobb på mitten och som spelfördelare.
Kallas även "Orrefors" då han är en riktig "glaslirare" som har för vana att gå sönder vilket märktes förra säsongen då han efter sista slutsignalen råkat ut för 4-5 frakturer under året. Till säsongen 2012 hoppas vi att han lägger på sig några kilo muskler och på så sätt slipper skador.

Vi blickar mot horisonten

Kategori: Säsongen 2012

Och styr skeppet mot framtiden! Då var det dags för en ny säsong och vi gör även ett försök att väcka liv i bloggen som har legat i träda nu under ett år. I detta första inlägg för året så sammanfattar vi förra säsongen mycket kort och sedan kommer det handla om den kommande säsongen med träningstider, spelartrupp och annat. Enjoy!

Säsongen 2011
För att sammanfatta säsongen 2011 så kan vi säga som så att det var en mycket märklig säsong. Vi startade med en relativt stark trupp och trodde inför säsongen att vi skulle bli ett stabilt mittenlag men så blev det inte.
Vi startade serien med tre klara förluster där vi i första matchen förlorade med 7-3, fick vår målvakt utvisad och lagkapten fick gå av med en bruten arm. Ingen bra inledning alls! I fjärde omgången spelade vi sedan 1-1 mot favoriterna och vi trodde att vändningen kom där men så var det inte. Vi följde upp "bragdmatchen" med fler förluster och så fortsatte det sedan. Säsongen slutade med 9 poäng, 42 använda spelare varav nästan alla fick vara med i startelvan och vi slutade sist i serien och blev således nedflyttade till sjuan.

Vintern
Under vintern deltog vi i både "Alliansen" i Kristianstad och "Norra skåne cup" i Hässleholm. Det ena laget lyckades ta sig vidare från gruppspelet i Hässleholm med stabilt spel och "Basse" som dagens lirare med 8 mål på 7 skott (det åttonde var en frispark som touchade honom)! Tyvärr gjorde man en riktig plattmatch i första slutspelsmatchen och åkte ur direkt där. Det andra laget drabbades av flera återbud och dagens coacher Johan S och Jimmy K fick snöra på sig skorna och fylla ut laget men tyvärr gick det inget vidare och vi åkte ur.
I Alliansen ställdes vi mot Tollarp som självklart var favoriter inför matchen men det syntes absolut i på planen! Vi hade en grym målvakt i Johan P och kämparanda från alla utespelare så lyckades vi störa dom och med lite flyt kunde vi gått segrande ur drabbningen. I denna match fick även ett av våra nyförvärv göra sin debut, Oskar Jönsson, och vi ser framemot att se honom och de andra nyförvärven in action kommande säsong!

Inför 2012
Vi startade säsongen med ett upptaktsmöte i januari. På dagordningen stod bl.a. träningstider, matchdräkter och val till spelarråd. Protokollet kommer även att läggas upp i gruppen på facebook!
- Till en början kommer vi att träna tisdagar kl.20.30-22.00 i Önnestad sporthall och även söndagar kl.11.00-12.30 i Önnestad. Från och med den 4 mars så kommer vi byta inomhushallen mot konstgräset på idrottsplatsen inne i stan och vi tränar kl.19.00-20.30!
- För närvarande har vi träningsmatch v.10 mot Sölve Bk, v.13 mot Broby, v.14 mot Nosaby J och det ska även bokas in en match v.11 eller 12. Alla träningsmatcher blir på konstgräs!
- Till säsongen kommer vi att få nya matchdräkter genom initiativ och engagemang från våra nyförvärv bröderna Jönsson, en presentation av dessa två kommer i ett senare inlägg. Beställning och val av nummer görs under morgondagens träning så se till att komma dit för att kunna påverka!
- Till spelarrådet valdes Alexander B och Joel I. Här kommer också lagkaptenen ingå som väljs senare när vi har bekantat hos med alla och sett dom agera under träning och matcher. Även en "festkommitté" tillsattes som består av Viktor J och Basse. De kommer att ha hand om "sociala aktiviteter" :)
- Även medlemsavgiften lyftes till diskussion och det bestämdes att den tills vidare lämnas oförändrad om laget åtar sig att t.ex. sälja ett antal lotter/ person!
- Under säsongen kommer vi att ha en ny segersång som presenteras om några veckor! ;)

Om ni som var på mötet tycker jag har glömt eller förvrängt något så säg till så korrigeras det! Vi har även några väldigt intressanta nyförvärv till nästa säsong men dessa kommer att presenteras i ett senare inlägg då detta blev väldigt långt. Fin avslutning med en liten cliffhanger ;)

Over and out/ Coach Sipola