Vi på Cancerfonden vill tacka för att du uppmärksammat Mustaschkampen i din blogg. Det är oerhört viktigt att fler börjar tala om prostatacancer, som är Sveriges vanligaste cancerform. Genom att uppmärksamma detta bidrar fler människor till kampen mot prostatacancer. En man i timmen drabbas!

Som du säkert redan känner till avslutades årets Mustaschkamp i fredags, då 2010 års mustaschmästare Kennet Andersson korades och i söndags sändes sista programmet av Ystad-Haparanda.

Tävlingen är alltså avslutad, men det går att ge bidrag två veckor in i juni.

Vi skulle gärna vilja ha kontaktuppgifter (mejladress) till dig. Hör av dig till

Min förhoppning är alltså att någon/några fortsätter att skänka ett par bidrag till mustaschkampen!!

/LILL

Gualöv - SKEPPET

Kategori: Matcher

Äntligen kom den efterlängtade segern... och som den gjorde det... en utklassningsseger av jumbon Gualöv med hela 8-1

- Stefan, Ville

Matchen inleddes på ett sätt som vi inte riktigt är vana vid... nämligen stolpe in för vår del. Både 0-1 (Anders) och 0-2 (Nesa) gjordes med hjälp av målets högerstolpe. Annars var det bra spel, bra inställning och bra underlag matchen igenom, vilket gjorde att vi kunde använda hela registret och "rulla boll" väldigt vackert :) Gualöv satsade på kontringar, men hade inte en chans. Innan halvleken var slut gjorde SIF också 0-3 och 0-4 genom Rikardinho. 0-4-målet "nipplade" Rille in mycket påpassligt.

Andra halvleken fick en kortare extrapaus, då det haglade, åskade och blixtrade. Detta ledde till att Gualövs tränare av någon konstig anledning ville avbryta matchen. (Vet egentligen inte om det berodde på vädret eller resultatet). Trots missödet med vädret kunde matchen fortsätta och SIF kunde fortsätta att producera. 0-5 var ett riktigt kanonskott(?) av Kapten Sipola. Det var så hårt att baksidan gav vika och Sipola fick kasta in handduken. Målen fortsatte att trilla in och Anders kunde göra både 0-6 och 0-7. Inbytte Lundin kunde distinkt avsluta och sätta spiken i kistan med sitt 0-8 mål. (Noterbart är ju att 08 gjordes av lagets AIK:are). Dessvärre var Mark tvungen att kapitulera och släppa in 1-8 vilket blev slutresultatet.

Sammanfattningsvis var detta årets bästa match, så vi får hoppas att detta kan vara en nytändning och vi fortsätter att producera!!

Matchens skepp

- Anders, var bra matchen igenom, gjorde 3 mål och spelade fram till ytterligare 2.

- Sipola, slet och kämpade som vanligt, samt bjöd publiken på ett kanonskott(?). (Den egentliga anledningen, kan ni ta med mig muntligen).

- Nicklas, premiärspelade för Skeppet och gjorde det med bravur.

Matchens citat och konversation

"Det åskar där borta" - Mitta konstaterar att det åskar och pekar på ett stort svart moln

"Du får nästan skylla dig själv på det målet!!" Jimmy till Mark efter 1-8-målet.

"Jaså??" Mark till Jimmy efter 1-8-målet.

Noterbart

* Ville åkte på ett av världshistoriens snabbaste gula kort (inbytt: 43,15 varnad: 43,19).

* Rille inkassarede 2 guldtior för sina mål av sin mor (trodde detta bara var för barn, och Rille är 28).

* Henke fick göra premiär som kapten efter att sipola blivit utbytt.

Sipola tar kaptensjobbet på största allvar. Han t.o.m. festar och sover med bindeln på.

På fredag väntas det derby(?) mot Gärds Köpinge och förhoppningsvis 3 nya friska pinnar

Detta var allt jag hade för idag

/LILL

Edenryd - Skepparslöv

VS

I ett blåsigt och kyligt Edenryd började denna hårt matchande veckan på tisdagskvällen.

Veckan då Skeppet skulle plocka lite fler poäng var kommen...

Sif
började första halvleken med medvind och startade piggt. Spelglädjen var påtaglig och det skapades också diverse målchanser, vilket gjorde att man trodde på (för en gångs skull) 3 pinnar. Därför kom EIF:s 1-0 mål i uppskattningsvis 32' som en liten kalldusch. EIF kunde tyvärr också öka på sin ledning till 2-0 i 39:e minuten innan Christer Lindgren blåste för halvtidpaus.

Dagens konstaterande yttrades av Roger i halvtid:

"Vi rullar när vi kan, och rensar när vi ska!!" (avdelning; Oh Fan).

I andra halvlekens inledning reducerade Skeppet till 2-1 genom "rebutanten" (eller återdebutanten som man också kan säga), Johan Welander. Strax därpå tilldelades EIF en straff och 3-1 till hemmalaget var ett faktum.  Klockan gick, mindre bra inställning på diverse spelare samt dåligt passningsspel, gjorde att uppförsbacken var brant och matchen kändes ganska avgjord. EIF satte också 4-1, vilket blev slutresultatet.

Lite sammanfattning

* För det första så räcker det inte med att spela bra fotboll i vissa perioder av matcherna, utan det måste krigas i 90 minuter för att man ska få med sig några poäng.

* För det andra så måste vi börja sätta de chanser som vi skapar, för som vi vet så släpper vi i regel in ett eller flera mål bakåt.

* Och för det tredje så hoppas jag att vi inte gräver ner oss för detta utan fortsätter kämpa, för det måste ju vända nån gång?!?!

- Roger, som kämpade, förstörde och försökte mana på sitt lag matchen igenom.

- Stefan A, som återigen bevisade vilken snabbhet han besitter samt vilken klippa han är i backlinjen.

- Johan W, som premiärspelade och nätade direkt.

Veckans Look - A - Like

Imorgon vankas det match igen, och för motståndet står Gualöv som tvålade dit Rinkaby under gårdagen och dessvärre så lämnade de också över jumboplatsen... Men de ska verkligen inte bli långvarigt... eller hur??

/Ex Capitano, LILL :)

Dagens historia

Får ju liva upp stämningen efter matchen något, och det bli i from av en liten "fräckis...:)

En dag kom Vi**e hem och blev överraskad av sin sambo i ett väldigt sexigt nattlinne

- Bind mig och du får göra allting du vill, sa sambon...

Vi**e band henne och åkte och golfade...

Reportaget från tisdagens match publiceras antagligen ikväll

Tänkte liva upp stämningen lite inför dagens match, så nedan kommer en historia som inträffade på en bar för ett par helger sen...

En ensam man, vid namn Salmi kom in på puben, gick fram till bardisken och lade upp en väska på den. Då han öppnade väskan tittade en liten gubbe (Ville) ut. Gubben Ville  hade med sig en flygel som han baxade ut på bardisken och som han satte sig och spelade på.

Bartendern tittade storögd på den lilla gubben (Ville) och frågade förundrat vad detta var för något.

"Jo, jag träffade en ande häromdagen och fick min första önskan av två uppfylld" sa Salmi och pekade på lille Ville vid flygeln.

"Du, jag bjuder dig på allt du vill ha om jag kan få den andra önskningen av dig!" sa bartendern ivrigt.

Salmi gick med på erbjudandet och bartendern tänkte några sekunder innan han slöt ögonen och sa högtidligt:
"Jag önskar mig hundra tusen kronor!"

I samma ögonblick började det regna hundra tusen grodor från taket och Salmi sa trött: "Oj. Jag glömde visst att säga att anden hör dåligt."

"Visste du om det?" sa bartendern argt.

"Ja, du tror väl inte att jag önskade mig en 30 cm lång pianist?"

Får hoppas att detta gav några ett litet leende på läpparna och att det ikväll blir en härlig match och 3 härliga pinnar till SIF!

Varning: Nesa

En på förhand mycket tuff match blev också en tuff match, resultatmässigt sett, men spelmässigt sett får man ändå se den som relativt jämn.

Första halvlek var spelmässigt jämn och SIF gjorde en bra halvlek, med bra spel och inställning. Trots detta gjorde ”di gule” 2 mål och det första kom redan efter ett par minuter genom en lång utspark till den långe Hjelm, som distinkt avslutade i mål. 0-2 kom till på grund av att Skeppet misslyckats med att få bort bollen från egen försvarszon.

I andra halvleken tog VIF över något och gjorde tidigt också 0-3 på en diskutabelt dömd straff, vilket gjorde att matchen i stort sett kändes avgjord. Skeppet fortsatte ändå på ett okej sätt och föll inte igenom. Vittskövle kunde slutligen också göra 0-4 vilket också blev slutresultatet.

Sett till hela matchen kändes den som sagt ganska jämn, men VIF gjorde sina mål och höll tätt bakåt, vilket också gjorde att de förlängde sin redan långa segersvit till 7 matcher.

Noterbart är också att Mange var oerhört nära ett dundra in ett skott i eget mål, men som tur va så gick bollen i burgaveln istället.

- Rille, kreativ, löpvillig (trots det kommande Göteborgsvarvet dagen efter) och på glatt spelhumör

- Nesa, kämpade, sprang och slet till sig 2 välförtjänta skepp

- Mark, trots 4 insläppta mål (otagbara), gjorde han en bra match och bevisade även att insparkar och utsparkar inte längre är ett problem ;)

Matchens citat:

Anders: - ”Kom till skott”
. Sades under genomgången med meningen att vi skulle utnyttja det blöta underlaget och skjuta mycket.

Lundin: - ”Va!! Var jag offside???”. Lundin
sprang offside (2 gånger) och blev oerhört förvånad, då detta aldrig tidigare(?) har inträffat.

Det var allt för denna gången, och kommande vecka blir det ett tufft spelschema med match både på tisdag och fredag.

/Lill

Inför kvällens match

Nu är ordningen återställd och den ordinarie bloggaren är återigen hemma på svensk mark, efter ett mycket givande och härligt besök i Shanghai.

Ikväll nalkas det hemmamatch och motståndet för dagen är Vittskövle IF, som efter 6 omgångar ännu inte tappat ett enda poäng och har imponerande 20-2 i målskillnad, vilket också resulterar i en relativt stabil serieledning.

Så på pappret får denna match ses som mycket tuff, men som den gamle klyschan säger så är ju ”fotbollen rund” och allting kan hända.

På skadelistan står Jens Levin och osäkra till matchstart är Sipola och Rille(?).

Nu är det premiär för en liten intervju med en av lagets spelare och dennes tankar inför matchen. Idag föll lotten på den ettrige kantspringaren Ville

" LILL " says:
- Vad tror du om kvällens match, Ville??

Ville says:
- Tror de kommer bli en mycket svår match.

- Hehe

- Okej, då publiceras denna lilla konversation under lunchen...
- Bloggen tackar för din medverkan!

Och enligt Ville så ser han ljust på dagens match och avslutade den lilla konversationen med:
- ”Jag har aldrig känt mig så frisk som jag gör idag!!”

Bloggen och Skepparslövs IF hoppas på storpublik, en fantastisk match och självfallet också en eller ett par välbehövliga poäng till Skeppets favör!!

Dagens lilla inlägg inför matchen avslutas med ett par trevliga bilder från min lilla visit i öst! Enjoy!

Ses ikväll, gott folk!!

Vinnö - Skepparslöv

Matchreferat Vinnö – Skepparslöv

Sjätte matchen för säsongen och ”Skeppet” ställdes där mot Vinnö som huserar på övre halvan av tabellen. Bloggare och matchrefererare för dagen är åter jag, Johan ”El Capitano” Sipola, då ordinarie bloggare ”Lill” har tagit pyramidspelandet ett steg längre och etablerar sig nu utomlands, närmare bestämt i Shanghai där han nu är på ”studieresa”. Det är oklart när han är tillbaka så till dess är det jag som sköter referaten.

J. Sipola

Dagen till ära så hade det skett några förändringar i uppställningen, istället för att spela med två defensiva på mitten så flyttade vi upp en och spelade med två offensiva på mitten. Till en början visade sig detta vara ett bra skifte då vi fick igång vårt anfallsspel igen som nästintill varit obefintligt de senaste matcherna. Vi rullade boll och skapade lägen, tyvärr kom inget mål för ”Skeppet” i första halvlek. Vinnö skapade inte speciellt många chanser men det kändes nervöst i försvarsspelet så fort de vann mark på vår planhalva. ”Stiffi” drog på sig ett gult kort tidigt i första halvlek och efter ca en halvtimmes spel så kunde Vinnö göra 1-0 efter en misslyckad offsidefälla.

1-0 stod sig till halvtid och i pausen så pratade vi om att vi måste röra oss mer, ställa om snabbt och se upp med offsiden. Vi kände att vi trots underläget hade bra koll och det var inte svårt att komma ikapp och vi gick ut till andra halvlek taggade till tusen.

Vi fortsatte rulla boll och spelade bra i början på första halvlek och efter 10 minuter så kunde vi kvittera till 1-1 genom Jocke som nickade in bollen på ett perfekt inlägg av Rikard. Men som så många gånger förr slappnade vi av på tok för mycket och bara någon minut efter vår kvittering så blåste domaren straff till Vinnö efter att Roger kapat deras forward brutalt och han fick märkligt nog inte något kort för tacklingen. Trots en inte allt för bra slagen straff så kunde Mark inte rädda den och vi var återigen i uppförsbacke. 3-1 kom i 59:e minuten efter att vi tappat markering på en hörna. 4-1 kom ca 5 minuter senare efter att Jocke tappade boll efter att ha blivit hårt tagen bakifrån utan att domaren ingrep och Vinnö kunde ställa om snabbt. När det är ungefär 10 minuter kvar av matchen så ställer vi om snabbt, Anders får bollen på sin högerkant och driver den inåt, drar en försvarare och slår passning mellan två backar och når fram till ”Nesa” som kallt rullar in bollen i bortre hörnet till 4-2 och detta är också slutresultatet.

Trots förlust så fanns det positiva saker att ta med jämfört med tidigare matcher. Efter att varit mållösa två matcher så lyckades vi här spräcka nollan. Vi lyckades stundtals också få igång ett eget spel och rulla boll över hela planen och kommunikationen i laget var bättre än i tidigare matcher.

Smått & gott: ”Smörjer du lite här?” Mange till Malmberg innan match och drar ner byxan
”Släpper, släpper, släpper” ännu ett exempel på att Mange lider av någon störning som gör att han behöver säga alla verb tre gånger
Salmi har en väldigt speciell teknik när han nickskarvar. Tar sats nerifrån bröstet med huvudet för att sedan titta över sig själv var bollen hamnar efter nick
Rille bjuder på jonglering med boll i 75:e min varvid 2 motståndare blir duktigt uppsnurrade
Lundin dricker vid fel tillfälle, detta resulterar i byte och han är mycket ångerfull på bänken
Roger fick inget kort idag, borde fått 2 gula

Dagens skepp:

3 skepp går till Nesa som löper mycket, öppnar upp vårt spel med varierade långa och korta passningar, vinner mycket boll och gjorde idag också ett mål.

2 skepp går till Anders som hade bra inställning, sprang mer än han brukar och skapade därigenom lägen för sina lagkamrater, noterades för en assist.

1 skepp går till Stefan A som framförallt i första halvlek var med mycket i det offensiva spelet och skapade chanser, vann boll defensivt och spelade enkelt. I andra halvlek fick han gå ner som back och var stabil på en ovan position.

Det var allt för mig denna gång, over and out.

/ Johan ”el Capitano” Sipola

Skepparslöv – Viby

vs

Enligt uppgift så var det 8 år sen lagen möttes senast, alltså år 2002. Den matchen slutade 4-3 till Skeppet, eller Löven som de kallades på den tiden. Dagens huvuddomare Olle Hermansson var domare också vid föregående drabbning och således hoppades hemmalaget på en likvärdig repris (resultatmässigt).