Skeppet

-SEGLA MED SKEPPARSLÖVS IF

Matchdag!

Kategori: Allmänt

Då var det återigen dags för match på "Sorkavallen" men innan avspark så tänkte jag lite snabbt summera de senaste veckornas omgångar då det varit lite dåligt uppdaterat här på bloggen av olika anledningar. Det senaste inlägget handlade om matchen mot Hässleholm och därefter har det spelats ytterliggare 4 stycken.

Den 27 april ställdes "Skeppet" mot Nävlinge som liksom vi trillade ur sexan förra året och det förväntades bli en jämn match vilket det också blev, kanske lite i onödan. Vi började bra och fick redan efter 10 minuter en straff (som jag tror Rikard "Gasellen" Hallqvist ordnade) och denna sparkade Joel Isendahl distinkt i mål, 1-0 till Skepparslöv var ett faktum! Om jag minns rätt så böljade spelet en del fram och tillbaka och det var en hård kamp på mittfältet där Rikard slet som ett djur (gasell) och Golf-Alex drog på sig en varning i den 37:e minuten. Vid denna tiden i matchen stod det 1-1 då Nävlinge kvitterat i den 30:e minuten efter ett missförstånd i backlinjen där en chansboll från en spelare i Nävlinge touchat vår mittbacks skalle och studsat fram till motståndarlagets forward som kunde skjuta bollen i mål bakom vår målvakt som för dagen var Salmi. Resten av matchen skapade båda lagen en del bra lägen och 1-1 var nog ett ganska rättvist resultat. Matchens skepp går till Rikard (3), Salmi (2) samt Joel (1).

Veckan därefter så var det Östra Sönnarslöv som stod för motståndet och här lossnade vårt målskytte rejält! Jag var själv inte närvarande vid denna match men har fått höra att Skepparslövs egen "Supersub" "Basse" dundrade in 5 mål! Dock står det i matchrapporten att det sista gjordes av Oskar Jönsson? I mål hade vi Johan P och hade det inte varit för Stefan "Sporre" Andersson så hade vi enligt säkra källor hållt nollan i denna matchen men efter en karatespark(?) i huvudet på motståndaren i slutminuterna så kunde motståndarna krossa denna åtråvärda nolla och reducera till 1-8 vilket också blev slutresultatet. Skepp delas ut av Coach Martin!

Sedan var det återigen dags för match på "Sorkavallen" i Skepparlöv och dagens motstånd var Huaröd. Inför denna matchen hade de endast släppt in ett(!) mål  och efter att de tidigt i matchen (6:e minuten) gjort 0-1 så skulle det bli tufft att vända matchen. Det blev inte lättare efter att Viktor J visats av planen i 28:e minuten efter två gula kort men en kvart in i andra halvlek så lyckas vi kvittera till 1-1 genom Rugby-Alex! 1-1 blev också slutresultatet och Coach Martin delar ut skeppen senare.

Senaste kampen stod mot Östanå Bruks IF på bortaplan och efter en lång resa dit i för dagen buss så blåstes matchen igång. Första halvlek var det inte mycket som gick rätt för oss utan det var många felpass, dålig kommunikation och lite loj inställning (kanske tänkte många på lagfesten som skulle vara senare på kvällen?) men inte heller motståndarna lyckades skapa några vassa chanser i första halvlek då Kapten Oskar dirigerade med tydlig stämma i försvarslinjerna. I slutet på första halvlek så får vi efter en ganska dålig långboll upp till Joel straff efter att deras målvakt gjort en mycket märklig utrusning. Straffen sattes i samma hörn som alltid av Joel "Tre mål på straff" Isendahl och vi kunde efter en riktigt dålig första halvlek gå till vila med ledningen 0-1.
En kvart in i andra halvlek så kunde Rugby-Alex utöka ledningen till 0-2 och kort därefter utökade vår "Supersub" Basse till 0-3 och därefter kändes matchen avgjord. Det blev mycket yta på mitten och vi skapade många farliga chanser. 0-4 gjordes på en hörna som Alexander N skruvade direkt in i mål men Salmi var framme och sparkade på bollen efter att den varit inne och noterades därefter för målet! Slutresultatet blev till slut 1-6 efter ytterliggare två mål av Basse och en reducering av motståndarna endast någon enstaka minut från full tid. Östanå stod upp bra och hade inte Johan P i målet gjort en dubbelräddning vid ställningen 0-1 så kunde matchen slutat annorlunda. Matchens skepp går till Johan P (3), Oskar J (2) och Alexander N (1).

Det var allt för stunden och förhoppningsvis kommer bloggen att uppdateras bättre i fortsättningen. Nu taggar vi för hemmamatch på "Sorkavallen" mot Bjärlövs IF kl.19.00!