Skeppet

-SEGLA MED SKEPPARSLÖVS IF

Åhus-Skeppet

Kategori:

Imorgon den 1 maj möter Skepparslöv Åhus i den fjärde omgången. Efter en hård match mot Edenryd (förlust, 3-1) står vi redo för en ny batalj...

Förlust

Kategori:

Det blev förlust i matchen mot Kamp. Trots att vi spelar den bästa fotbollen på väldigt länge så lyckas de göra 2 mål. Vi tar ledningen genom Alex Bertilsson och har läge för både 2, 3 och 4-0 redan innan halvtid.

I andra halvlek börjar vi bra men blir oroliga efter deras 1-1 vilket följs av 2-1 efter ett felbeslut av domaren (linjemannen hade dock rätt men blev nervinkad).

Trots allt en riktigt bra insats av Skeppet!

Mot nya mål på lördag mot Edenryd. Ses alltså på Sorkavallen på lördag för hemmapremiär!

Upp till KAMP

Kategori: Allmänt

Då var det dags för andra bataljen för året. För motståndet står IK Kamp, som inledde seriespelet med en vinst mot Venestads IF med 3-1. Skeppet kommer, som bekant, med vind i seglen från en stabil 2-1 seger mot annars hemmastarka Degeberga. Allt tyder på en hård match imorgon fredag klockan 18 i Håkansryd.

Såhär säger assisterande tränare i Skeppet, Viktor Jönsson, om matchen och motståndet:

"Kommer bli en hård & tuff "kamp"... Gäller att vara med från start och att var och en tar sitt ansvar... Hoppas vårt defensiva spel över hela banan fungerar lika bra som senast och att offensiven kommer igång... Tips: 2-1 till Skeppet!"

3 starka pinnar

Degeberga som stod för motståndet i lördagens seriepremiär mot vårt Skeppet kom till att bli en riktig, riktigt fysisk mer än temporik tillställning. I första halvlek spelade vi för att citera vår hårt kämpande innermittfältare tillika andratränare "äckligt disciplinerat". Vi spelar noggrant och håller oss till vad vi är bra på, spelar kanske lite väl enklelt och långt ibland. Men som nykomlingar i div 6 spelar vi efter våra resurser och gör det bra. En backlinje som var stabil, mittfält som krigar i varje duell och tre löpvilliga anfallare kryddat med en bänk med mycket fotbollshjärta.

Matchen i korthet, vi får en frispark cirka 5 meter från deras straffområde som Alex Nilsson tar hand om. Nilsson skruvar lätt dit bollen invid första stolpen. 1-0 till Skeppet. Ledningen kommer dock inte komma att hålla sig särskilt länge... Några minuter senare får Degeberga en frispark utvid högra flanken och lägger ett väl avvägt inlägg som skallas snyggt dit efter ett något passivt Skeppet. Dock repar vi mod och lyckas skruva in en hörna signerat Jimmie Mårtensson (Alex Bertillsson får ha ett plus i protokollet efter ett bra jobb med målvakten). 2-1 till Skeppet som står sig matchen ut efter ett äckligt disciplinerat SKEPPARSLÖV i de sista 10 minuterna.

Våra första div 6 poäng är bergade,

nya mål!

vid pennan,
il Capitano

PREMIÄR

På lördag, 13/4, så är det äntligen dags för seriepremiär mot Degeberga på bortaplan. Vi har haft en del upp- och nedgångar i träningsmatcherna men totalt sett har det blivit bättre och bättre även om jämnheten över 90 minuter inte kommit ännu, men på lördag är vi redo!
Träningen i veckan såg bättre ut än på LÄNGE, högt tempo med många löpvilliga lirare. Vi måste ha några av seriens snabbaste anfallsspelare... Kombinerat med lite nya spelare med rutin så kan detta bli en rolig säsong!

Så till motståndet Degeberga, ett lag som brukar vilja spela fotboll och är oftast väldigt löpvilliga. Vi i SKEPPET ser fram emot en tuff men efterlängtad premiär.

En del skador inför matchen men vi matchar ändå en bra trupp.

Så, på återseende i Degeberga kl. 13.00 på Lördag...