-SEGLA MED SKEPPARSLÖVS IF

Vinnö - Skepparslöv

Kategori: Matcher

Matchreferat Vinnö – Skepparslöv

Sjätte matchen för säsongen och ”Skeppet” ställdes där mot Vinnö som huserar på övre halvan av tabellen. Bloggare och matchrefererare för dagen är åter jag, Johan ”El Capitano” Sipola, då ordinarie bloggare ”Lill” har tagit pyramidspelandet ett steg längre och etablerar sig nu utomlands, närmare bestämt i Shanghai där han nu är på ”studieresa”. Det är oklart när han är tillbaka så till dess är det jag som sköter referaten.

J. Sipola

Dagen till ära så hade det skett några förändringar i uppställningen, istället för att spela med två defensiva på mitten så flyttade vi upp en och spelade med två offensiva på mitten. Till en början visade sig detta vara ett bra skifte då vi fick igång vårt anfallsspel igen som nästintill varit obefintligt de senaste matcherna. Vi rullade boll och skapade lägen, tyvärr kom inget mål för ”Skeppet” i första halvlek. Vinnö skapade inte speciellt många chanser men det kändes nervöst i försvarsspelet så fort de vann mark på vår planhalva. ”Stiffi” drog på sig ett gult kort tidigt i första halvlek och efter ca en halvtimmes spel så kunde Vinnö göra 1-0 efter en misslyckad offsidefälla.

1-0 stod sig till halvtid och i pausen så pratade vi om att vi måste röra oss mer, ställa om snabbt och se upp med offsiden. Vi kände att vi trots underläget hade bra koll och det var inte svårt att komma ikapp och vi gick ut till andra halvlek taggade till tusen.

Vi fortsatte rulla boll och spelade bra i början på första halvlek och efter 10 minuter så kunde vi kvittera till 1-1 genom Jocke som nickade in bollen på ett perfekt inlägg av Rikard. Men som så många gånger förr slappnade vi av på tok för mycket och bara någon minut efter vår kvittering så blåste domaren straff till Vinnö efter att Roger kapat deras forward brutalt och han fick märkligt nog inte något kort för tacklingen. Trots en inte allt för bra slagen straff så kunde Mark inte rädda den och vi var återigen i uppförsbacke. 3-1 kom i 59:e minuten efter att vi tappat markering på en hörna. 4-1 kom ca 5 minuter senare efter att Jocke tappade boll efter att ha blivit hårt tagen bakifrån utan att domaren ingrep och Vinnö kunde ställa om snabbt. När det är ungefär 10 minuter kvar av matchen så ställer vi om snabbt, Anders får bollen på sin högerkant och driver den inåt, drar en försvarare och slår passning mellan två backar och når fram till ”Nesa” som kallt rullar in bollen i bortre hörnet till 4-2 och detta är också slutresultatet.

Trots förlust så fanns det positiva saker att ta med jämfört med tidigare matcher. Efter att varit mållösa två matcher så lyckades vi här spräcka nollan. Vi lyckades stundtals också få igång ett eget spel och rulla boll över hela planen och kommunikationen i laget var bättre än i tidigare matcher.

Smått & gott: ”Smörjer du lite här?” Mange till Malmberg innan match och drar ner byxan
”Släpper, släpper, släpper” ännu ett exempel på att Mange lider av någon störning som gör att han behöver säga alla verb tre gånger
Salmi har en väldigt speciell teknik när han nickskarvar. Tar sats nerifrån bröstet med huvudet för att sedan titta över sig själv var bollen hamnar efter nick
Rille bjuder på jonglering med boll i 75:e min varvid 2 motståndare blir duktigt uppsnurrade
Lundin dricker vid fel tillfälle, detta resulterar i byte och han är mycket ångerfull på bänken
Roger fick inget kort idag, borde fått 2 gula

Dagens skepp:

3 skepp går till Nesa som löper mycket, öppnar upp vårt spel med varierade långa och korta passningar, vinner mycket boll och gjorde idag också ett mål.

2 skepp går till Anders som hade bra inställning, sprang mer än han brukar och skapade därigenom lägen för sina lagkamrater, noterades för en assist.

1 skepp går till Stefan A som framförallt i första halvlek var med mycket i det offensiva spelet och skapade chanser, vann boll defensivt och spelade enkelt. I andra halvlek fick han gå ner som back och var stabil på en ovan position.

Det var allt för mig denna gång, over and out.