Skeppet

-SEGLA MED SKEPPARSLÖVS IF

Slaget i Kiaby

Kategori: Allmänt

Slaget i Kiaby

Kiaby-Skepparslöv 1-2 (1-1)

Med en decimerad trupp gick Skeppet ut på planen kvart över sex på fredagskvällen. Oddsen var höga på att Skeppet skulle gå segrande ur denna fight. Och en fight blev det.

Matchen började intensivt, och Skeppet backade hem rutinerat. Park the bus, om man nu skulle vilja likna krigarna från Sorkavallen med fjolårets Champions League – vinnare.  Men det började inte helt problemfritt. Kiaby spelade snabbt, kort, och i sidled. Det skulle dock dröja fram tills en bit in i första halvleken innan bakslaget kom. En snabb kontring efter att deras målvakt plockat en frispark. Skottet höll dock ingen hög klass, och Mattias ”Weidenfeller” Johansson var nära att bli en tidig hjälte för de blåa krigarna.

Men kanske var ett baklängesmål precis vad Skeppet behövde.

Efter Kiabys mål så kom det ytterligare chanser för hemmalaget. Men Skeppet hade nu bestämt sig, de skulle hålla tätt!

Ett stabilt spel från Skeppets nya mittfältstrio, Emil ”Schweinsteiger” Blomgren, Oscar ”Khedira” Hagberg, och Stiffi ”Mata” Stjernkvist, gör att Skeppet vinner bollen i mitten flera gånger, och börjar nu få igång ett rullande passningsspel!

Det var på känn efter flera chanser, och till sist så kom kvitteringsmålet. Det var ett solomål av Skeppets egna Stiffi ”Mata” Stjernkvist. Efter en dragning, lyckades Skeppet liraren placera in bollen i det vänstra krysset. Och nu kom en energikick som Skeppet verkligen behövde.

 

I paus var det fokuserat i omklädningsrummet, och om det var skor som sparkades mot spelare, eller spelare som bråkade med tränaren, är det ingen fråga om. I Skeppet var det gemenskap i pausvilan.

 

I andra halvleken var det rutin som kom att spela roll. Medans Kiaby sprang omkring som yra höns och förlitade sig på sin vänsterback, så höll sig Skeppet kalla och visste att deras chans skulle komma. Och det var allt som behövdes.  Efter ett framspel av Sebastian ”Di Maria” Augustsson kom det att bli en en-mot-en situation mellan Alex ”Rooney” Nilsson och Kiabys mittback. Alex går höger - backen går höger, Alex går vänster – backen går vänster, Alex går höger – backen går höger, Alex går vänster igen – backen var halvvägs till kiosken. 1-2 till Skepparslöv och vändningen var nu fullbordad!

De sista tjugo minuterna kom att bestod utav ren kämparanda, varvat med taktiskt spel.  Och när slutsignalen kom stod Skeppet som segrare.

En eloge ska delas ut till hela laget, då det kämpades på varje position! Detta är den kämparanda som man kunnat urskilja tidigare, men först nu kunde ses såhär tydligt. En eloge till avbytarna som snabbt kom in på sina positioner och höll matchen stabil. En eloge till Martin som gjorde vad som var möjligt med den trupp han hade att tillgå.  Ryktet går att domarna aldrig sett ett lag kämpa så hårt, och jag kan endast instämma!

 

Gästinlägg av Oskar Welander

Kommentarer


Kommentera inlägget här: