Vändning igen, moral i SKEPPET

Kategori: Allmänt

Everöd-Skeppet (1-0) 1-1
Mål: Andreas Ekenberg

Vi stod inför matchen med vetskapen om att Everöd var ett tufft lag att möte med mycket kamp och kanske mindre skönspe, och så rätt vi hade! Matchen kom att bestå av 90 minuters kamp, varenda boll som skulle över mittplan blev ett krig, varpå båda lagen tog den enkla vägen ut med långa bollar från backlinjen. Vilket under de första 30 minuterna var Everöd som gjorde detta klart bäst. Dock skapade de inget mer än en nick som gick tät över i spelet. Men de hade några frisparkar som var farliga och det var på detta sätt de även projekterade in 1-0 genom en hård frispark upp i nättaket från nära håll.

Vi i Skeppet hade dock de flesta av chanserna redan under de första 45 minuterna, men bollen ville inte i mål. En frispark i ribban, skott i stolpen och miss av öppet mål. Men vi hade humöret upp i halvlek och jag tror alla kan skriva under att stämningen i omklädningsrummet andades revansch under de sista 45 minuterna, vi var det starkare laget det kände vi. Så i andra halvlek tar vi över totalt, vi pressar och rullar bättre boll anfört av vår krigare Stefan Stiffie Stjärnqvist, som trots värk är otroligt bra för tillfället och med sin rutin visar han att man inte behöver vara snabbast. Det är även Stiffie som ligger bakom vårt kvitteringsmål med cirka 20 minuter kvar, på en retur från just Stiffie sätter Andreas sitt första mål i den vackra Skepparslövs trikån, 1-1 till Skeppet och vilken lättnad!

Vi spelar sen av de sista 25 minuterna och blir bland annat berövade en målchansutvisning på deras mittback, som kapar Alex Nilsson solklart vid ett friläge. Och vi vet alla att Skepparslöv i det fallet blev berövad ett mål med Alex nuvarande form, tråkigt och lite fegt av domaren.

Extra beröm idag till Andreas, Alex Bertilsson, Stiffie, Carlos, Emil, Sebbe... Ja, jag kan nämna alla från gårdagen. Vår moral är otrolig och Skeppet visar återigen att vi är något att räkna med i division 6...