Skeppet

-SEGLA MED SKEPPARSLÖVS IF

Degeberga - Skeppet

Kategori: Matcher

Somliga trodde på sol och sommarvärme, men ack så fel vi hade. Det var en regnig, blåsig och kall lördagseftermiddag på grusplanen i Degeberga centrum. Ett Degeberga som är mest känt för sin fina natur med vattenfallet Forsakar i synnerhet. Nog om Degeberga, nu koncentrerar vi oss istället på matchen.

Johannes

En väldigt tam start på 1:a halvlek ledde till att Degeberga kunde ta sig till en 2-0 ledning. Det första gjorde efter en misslyckad inspark, som en Degeberga forward påpassligt snappade upp och lobbade snyggt in. 2-0 gjorde efter en tilltrasslad situation där försvaret ej lyckades få bort bollen från eget straffområde. En stund in i halvleken bättrade sig Skeppets spel något och Rille kunde genom ett väldigt fint ”klapp-klapp” samarbete med både Salmi och Jocke reducera till 2-1, som också stod sig halvleken ut.

(Mongo)-Mark
förstärkte med ett par hemmabakade chokladmuffins i halvtid vilket med stor sannolikhet var orsaken till en mycket väl genomförd 2:a halvlek med flertalet kvalificerade räddningar. (Mer gällande det nya smeknamnet kommer längre ner).

Efter ungefär 3 misstänkta straffsituationer i 1:a halvlek för SIF, var domaren slutligen tvungen att peka på straffpunkten. Straffen förvaltade Jocke med bravur och kvitteringen till 2-2 var ett faktum. 2-3 till SIF gjordes av Salmi efter fint förarbete från Malmberg som utnyttjade sin snabbhet och hann upp bollen precis på kortlinjen. 2-3 blev också slutresultatet. Matchen i sig var ingen direkt höjdare men en vinst är alltid en vinst. Positivt för matchen var att Skeppet skapade många chanser, men skärpan vid avsluten fattades för några av spelarna, nämner inga namn (?), men Ville hade ett par vassa chanser bland annat.

Matchens citat

”Får jag inte frispark, varför får jag inte frispark där…?”
– Salmi, som inte är nöjd med domarens beslut att fria vid en misstänkt frisparkssituation…

”Ända ut på kanten Johannes”
Mitta, efter att ha slagit en stenhård och sned pass i knähöjd 2 meter bredvid Johannes...

”Ner med armen, pågajä*el” – Roger,
efter att ha fått en armbåge i huvudet…

Noterbart

Salmi
fick återigen(?) en varning för tjafs med domaren…

Jocke
noterades i målprotokollet för 4:e matchen i rad…

Jocke/Ville
missade en straff p.g.a. en något oplanerad variant…

Matchens skepp

- Mark, efter mycket stabilt målvaktsjobb (Förutom den halvdane insparken i början av matchen).

- Mange, kämpade och slet matchen igenom…

- Malmberg, piggt inhopp och inbladad i ett mål och ett par andra lägen…

För övrigt har veckan inneburit 2 matcher och därför endast en träning (Önnestad). Under träningen yppade Ville ett nytt smeknamn på vår långhårige målvakt, som vid lyckade passningar och brytningar fick tydlig uppmuntran från medspelare (Lill). Han blev således tilltalad som om han skulle vara något ”retarded”, vilket ledde till det nya smeknamnet Mongo-Mark.

Helgen får avslutas med några roliga fotbollscitat från diverse olika kommentatorer:

- ”Någon annan måste göra något annat någon annanstans...”

- ”Och se här, han lyckas med en halv tunnel...”

- ”Ändrar man från 4-4-2 till 4-4-3 så är det i praktiken ingen större skillnad...”

- ”Den tog i magen... långt ner i magen... det gör väldigt ont när bollen tar så långt ner i magen...”