Skeppet

-SEGLA MED SKEPPARSLÖVS IF

SKEPPARSLÖVSDAGEN den 5 juni

Kategori: Allmänt


I år firar Skepparslövs IF sitt 70års jubileum som förening.
SIF kommer därför den 5 juni att arrangera en heldag som kommer kallas Skepparslövsdagen eftersom det denna dag ska vara fokus på hela byn, dess föreningar och andra verksamheter.

Mellan kl10-16 kommer fotboll, golf och ryttarföreningar samverka ihop med kyrkan, byns konstnärer, krukmakare, barnkörer, Röda korsets förening, Hembygdsföreningen, PRO, ja detta är bara exempel på verksamheter som engagera sig i det här för att alla verksamheter i byn ska kunna presenteras under denna dag.
Också byns företag kan visa upp sig denna dag för att visa vad som finns i Skepparslöv med omnejd.

Under Skepparslövsdagen, som ska hållas i och runt om Hushållningssällskapets lokaler, kommer det arrangeras en utställning om Skepparslöv förr och nu med lite av byns historia dokumenterad.
Denna utställning produceras och sammanställs med hjälp av inlånade foton från bybor och foton från bl.a. regionmuseet. Tanken är att utställningen ska skänkas till regionmuseet eller Gärds härads hembygdsförening så den senare kan användas av andra som är intresserade av traktens historia.

I samma lokal som utställningen om Skepparslöv kommer bygdens kända och okända konstnärer visa upp sina verk och skapelser. Ev. kommer även personal från Kristianstads kommun finnas på plats och informera om framtidsplanerna som kommunen har i och runt byn.

Det kommer hyras in lite karuseller mm som vi hoppas lockar barnfamiljer från hela Kristianstadsregionen.
Karusellerna och de andra uppträdena ska tillsammans med ponnyridning och några godisregn från scenen förhoppningsvis locka ordentligt med barnfamiljer till Skepparslövsdagen. Under dagen är det också tänkt att bla lokala talanger och en trollkarl ska få visa upp sig på vår scen.
Utställningen om byn och konstutställarna hoppas vi lockar till sig den lite äldre publiken.

Även en ”bakluckeloppis” ska arrangeras denna dag där man hyr en plats till sin bil och sen säljer sina prylar direkt ur bakluckan eller på medtaget bord.

Klockan 18 drar den stora jubileumsfesten igång!! (OBS föranmälan)
Där bjuds det på italiensk buffé från golfkrogen, liveunderhållning (trollkarl Marcus Persson och sångerskan Paula Wright), musik, lotterier och annat skoj för de vuxna.
För barnen finns det Hoppborg, TV-spel, pingisbord mm för att även dom, som vanligt, ska trivas på våra familjefester.

Mer info kommer efterhand här och på hemsidan: http://skepparslovsif.webs.com/
Även annonser i Kristianstadsbladet kommer veckorna innan det är dags.

Alla är varmt välkomna till Skepparslöv den 5 juni.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: