-SEGLA MED SKEPPARSLÖVS IF

Torsdag och träningsmatch

Kategori: Matcher

Nosaby J – Skepparslövs IF

Säsongens tredje träningsmatch resulterade i första förlusten för ”Skeppet”. Skepparslöv kom till start med 12 man då man fått många återbud till matchen men ytterligare två man droppade in under matchen. Även ordinarie bloggare och matchrefererare var upptagen på annat håll (arbete sa han men ryktas om pyramidspel) så därför har jag, ”el Capitano”, fått i uppdrag att skriva ihop några rader om matchen.

Flaggman: Svenne

Skepparslöv ställde upp med ett mycket rutinerat lag, bland annat så var backlinje + målvaktens ålder ca 180 år vilket är ungefär den totala åldern hos motståndarlaget. Trots rutinen i laget så blev det svårt för laget att hänga med unga Nosaby som spelade med högt tempo och gick till anfall i snabba omställningar.
Från sidlinjen såg det ut som att man inte var riktigt taggade från början och kanske tog lite lätt på uppgiften i början då det var juniorer man ställdes mot och detta resulterade tidigt i matchen i ett 3-0 underläge.
Efter ett tag började man ta lite mer allvarligt på uppgiften, man låg tätare på motståndarna, de fick inte lika mycket tid att behandla bollen och man klev in i närkamperna vilket gav resultat. Man stoppade upp motståndarens snabba omställningar, man vann boll och frustration väcktes hos de unga nosabyiterna som stundtals spelade fult och använde mycket armbågar och annat för att skaffa sig fördelar i det fysiska spelet. Detta uppmärksammades av domaren som stävjade sådant från båda lagen.
Efter cirka en halvtimmes spel och några få chanser för Skepparslöv så lyckas Anders Andersson fånga upp en långboll, vänder bort en försvarare och visar kyla i avslutet och rullar enkelt in bollen i mål, 3-1.
Den sista kvarten av matchen skapar skepparslöv fler chanser och man visar under den perioden upp ett bra försvarsspel tillsammans med fina kombinationer och ett konstruktivt anfallsspel. Första halvlek slutar 3-1 till Nosaby och man får en chans att vila lite.

Andra halvlek var spelmässigt jämnare och det syntes också i resultatet då det kom 2 mål från vardera lagen denna halvlek. Lagen dominerade olika delar av spelet ännu tydligare i andra halvlek. Nosaby som tränat hårt och ofta under försäsongen kunde tack vare god kondition få igång sina snabba omställningar igen i slutet av halvleken då orken trött hos vissa spelare i Skepparslöv, de skapade flera farliga lägen och det kunde blivit fler mål. Men även Skepparslöv skapade fler chanser i andra halvlek och dominerade på fasta situationer och vann boll i luften. Man var flera gånger nära att göra mål på farliga frisparkar och hörnor. Det var genom en frispark utifrån som ”Rikardinho” lyckades nicka in ett mål för ”Skeppet”. Tredje målet för Skepparslöv kom genom en långboll nerifrån, Jocke kliver in och vinner närkampen mot mittbacken och kan skjuta bollen i mål.
Matchen slutar 5-3 till Nosaby och ett trött Skepparslöv gör att godkänt resultat.

Matchens skepp

Tre skepp går till dagens kapten Rikard som jobbar hårt både defensivt och offensivt. Lugnar ner spelet när det behövs och spelar enkelt, öppnar också upp anfallet bra med passningar och löpningar. Fick knoppa in ett mål.

Två skepp går till Jocke som fortsätter att producera. Ligger under hela matchen rätt i sin position i det nya spelsystemet. Skapar bra variation i anfallsspelet där han både kan hålla i boll och är snabb i omställningar och vinner mycket boll högt upp i banan.

Ett skepp går till ”lille Ville” som i vanliga fall spelar ytter men som idag tog plats med Rikard på innermittfältet. Springer mycket och visar stark vilja men klarar inte riktigt att styra skeppet som kapten Sipola.

Lite positivt och negativt så här långt under säsongen:

- Vi har hittills haft många återbud till matcherna och inte kunnat spela ihop en ordinarie elva, detta i sin tur leder till att vi inte är riktigt samspelta än och således tappar i vårt spel.

- Tempo och kondition: Vi har varit få som tränat i vinter och alla har inte hållit igång själva vilket visar sig när vi möter ett vältränat lag, bättring krävs annars får vi väldigt svårt i serien i år.

- Försvarsspelet: Ny säsong med ett nytt försvarsspel, fler behöver vara med under träning och match för att det nya ska sätta sig och vi ska få ett fungerande spel.

+ Offensivt ser det bra ut. Vi rullar stundtals boll riktigt bra i matcherna och har flera som producerar, visar bredd i anfallet och vi blir ännu bättre när fler i truppen kommer igång och tränar.

+ Försvarsspelet behöver vi fortfarande arbeta med men positivt är att laget börjar komma igång över hela banan, börjar hitta rätt i positionerna och kan vi komma igång med snacket så ser det bra ut.

Det var allt för mig denna gång, over and out.